Nya kunder gör tummen upp

Petter Isaksson Petter Isaksson

I tider av lågkonjunktur har Ahlins passat på att rusta upp. Företaget är mer förberett än någonsin för att ta emot nya kunder. Resultaten har inte väntat på sig.

När Ahlins haft mindre efterfrågan från större kunder har företaget fokuserat på inre utveckling. Vi har tidigare berättat om Lean-arbetet, tidsrapportering och effektivisering. Begrepp som i praktiken innebär att Ahlins har förfinat hela produktionsprocessen.  Detta tillsammans med en ny marknadsstrategi har gjort att allt fler kunder hittar till Ahlins.

- Vi är jätteglada för våra nya kunder. Vi känner att vi har ett bra samarbete och att vi kan tillgodose deras önskemål på ett sätt som vi alla är nöjda med. Vi upplever att vi har bra system och bra rutiner som faller våra kunder i smaken, säger Petter Isaksson, marknadschef på Ahlins.

De nya kunderna har inte helt och hållet täckt upp för tappet under lågkonjunkturen men eftersom Ahlins har blivit ännu bättre på att tillgodose sina kunders önskemål hoppas Petter Isaksson att många fler hittar till Ahlins.

- Våra kunder sprider ett gott ord om oss. De är vår viktigaste kanal och vi gör allt för att de ska trivas hos Ahlins. Nu tycker vi att framtiden positiv ut. Vi har bra kvalitet och bra rutiner så vi kan ta hand om många fler, säger Petter Isaksson.