Ahlins historia

_MG_7089

Det började med en kam i aluminium...

Tre entreprenörer slog sig samman. Allan Isaksson, Stig Johansson och Sven Ahlin. De vågade lämna sina arbeten på en kamfabrik i Bankeryd och istället starta Ahlins och Co. Kamfabrik AB i Habo. Namnet fick företaget från Sven som var äldst.

Året var 1948 och företaget fick en bra start. Redan på femtiotalet hade vi 70 anställda. I filialer ute i skogarna satt folk och slipade och polerade aluminiumkammar för Ahlins och Co. Precis som det brukade vara på den tiden.

Ett tiotal år senare togs ett avgörande steg. Produktutveckling av aluminiumkammen. Kompanjonerna köpte en liten ytbehandlingsanläggning från Bröderna Millers i Bankeryd och anodiseringen hade börjat!

Nu stod dörren öppen för nya möjligheter. Andra företag började lämna in sina produkter för anodisering och Ahlins inriktade sig mot det som blev företagets framtid. I slutet av 80-talet gick Ahlins över till att satsa fullt ut på sina kunder och deras behov.

Det som tog avstamp i en aluminiumkam har så småningom lett till expertis inom området anodisering. Idag är Ahlins ett av Sveriges ledande företag i branschen och erbjuder både hårdanodisering och Ptfe-behandling.