Ahlins idag

Ahlins-idag

Ahlins - ett begrepp inom anodisering

Omöjligt? I så fall ett jobb för oss!

En styrman med koll på kursen. En vildhjärna med tokiga idéer. Där är en del av det framgångsrika konceptet Ahlins i Habo AB. Företaget som ytbehandlar aluminium men som också gör så mycket mer. Efter 65 år i branschen är Ahlins ett av de mest kreditvärdiga företagen i Sverige.

Ahlins vision och affärsplan kan sammanfattas med tre bokstäver: KUL.

Kundfokus - Rätt produkt i rätt tid till rätt pris.
Utveckling – Ständig utveckling inom effektivitet, teknik, logistik, kunnande och kvalitet.
Långsiktighet – Lönsamhet och oberoende.

Företagets styrman är VD Thomas Karlsson. Produktionschefen Petter Isaksson är den som kallar sig vildhjärna. Tillsammans äger och driver de företaget, som alltid har stannat inom familjen. Petter är brorson till Allan Isaksson, en av de tre kompanjonerna vid starten på 40-talet. Thomas är Petters svåger.

När de tog över Ahlins för nästan 20 år sen var hela produktionen manuell. Idag drivs en stor del med hjälp av robotar och styrsystem. Allt har blivit effektivare vilket stämmer helt överens med företagets riktlinjer.

Ahlins är experter på anodisering av aluminium oavsett om det är små eller stora upplagor, små eller stora detaljer. Med attityden att ständigt utvecklas har företaget också blivit riktigt bra på hårdanodisering och PTFE-behandling. Men det är inte allt. Ahlins har kompetensen att ta hand om kundens produktion från ritning till färdig produkt. Det innefattar även moment som kapning, trumlingmontering och förpackning.

Bästa kvaliteten och servicen till kunderna är vad som alltid står i fokus hos kollegorna på Ahlins. Många av kunderna har högt ställda krav på kvalitet och perfektion. Bland annat de inom medicin, militär och bilindustri. Något som har bidragit till den höga kvalitet som Ahlins håller.

Och har man bestämt sig för att alltid ligga i framkant vågar man pröva det andra har sagt är omöjligt. Som att ta in roboten Ahlina i produktionen exempelvis. Kritiska röster fungerade som sporrar för Ahlins ägarpar och deras personal, som numera vet att det alltid löser sig.

Arbetsamma och effektiva Ahlina är företagets kronjuvel och hon är ett uppenbart exempel på att allt går när man har bestämt sig för det.

Ett problem är en lösning som råkat komma med ändan före, som Petter Isaksson säger.

Företagsinformation

  • Ahlins i Habo AB 

  • Lilla Fiskebäck 5, 566 36 Habo

  • Tel: 036-460 60
  • Bankgiro: 553-8020

  • Organisationsnummer: 556300-7508